петак, 11. јануар 2013.

Saveti da pretražujete Google kao stručnjak

Ako ste poput mene, verovatno koristite Google mnogo puta dnevno. Ali, šanse su, osim ako su tehnologija monstrum, i dalje verovatno koristite Google u svom najjednostavnijem obliku. Ako je vaš trenutni upotreba Google je ograničena na kucanje nekoliko reči, i promenu vaše pitanje dok ne pronađete ono što tražite, onda ja sam ovde da vam kažem da postoji bolji način - a to nije teško naučiti. S druge strane, ako ste tehnologija monstrum, i mogu da koriste Google kao najbolje od njih već, onda predlažem da sačuvate ovaj članak Google pretrage savete. Tada ćete imati savete pri ruci kada ste spremni da povuku svoju kosu u frustracije kada gledate početnik više puta tip u osnovnim upitima u očajničkom pokušaju da pronađe nešto.

Sledeći saveti Google pretrage su zasnovane na mom iskustvu i stvarima koje sam zapravo naći korisne. Lista nikako nije sveobuhvatan. Ali, uveravam vas da je učenje i korišćenje ispod 12 savete, bićete rangirani tamo sa najboljim Google stručnjaka tamo. Sam zadržao sam opise pretrage savete namerno sažeta kao što ste verovatno da shvati većina njih jednostavno gleda na primeru iz Google aniuais.

12 Stručni Google pretraga Saveti

Eksplicitno fraza:
Recimo tražite sadržaja o internet marketingu. Umesto da samo otkucate internet marketing u Google polje za pretragu, verovatno će biti bolje potrazi eksplicitno za fraze. Da biste to uradili, jednostavno stavite frazu unutar dvostrukih navodnika.
Primer: "internet marketing"
Izuzimanje reči:
Recimo da želite da pronađete sadržaja o internet marketingu, ali želite da izuzmete rezultate koji sadrže termin oglašavanje. Da biste to uradili, jednostavno koristiti "-" znak ispred reči koju želite da isključite.
Primer pretrage: internet marketing, oglašavanje
Site Specific Pretraga:
Često, želite da pretražite određeni sajt za sadržaj koji se podudara određenu frazu. Čak i ako sajt ne podržava ugrađeni u funkciju za pretragu, možete da koristite Google za pretragu sajt za termin. Jednostavno koristite "site: somesite.com" modifikator.
Primer: "internet marketing" site: vvv.smallbusinesshub.com
Slične reči i Sinonimi:
Recimo da želite da uključite reč u svojoj pretrazi, ali želite da uključite rezultate koji sadrže slične reči ili sinonime. Da biste to uradili, koristite "~~~dobj" ispred reči.
Primer: "internet marketing" ~ profesionalni
Specifični tipovi dokumenata:
Ako ste u potrazi da biste pronašli rezultate koji su od posebne vrste, možete koristiti modifikatora "filetipe:". Na primer, možda ćete želeti da pronađete samo PoverPoint prezentacije vezane za internet marketing.
Primer: "internet marketing" filetipe: ppt
Ovo ili ono:
Po podrazumevanoj vrednosti, kada uradite pretragu, Google će uključiti sve uslove navedene u pretrazi. Ako ste u potrazi za bilo koji od jednog ili više uslova da odgovaraju, onda možete da koristite ili operater. (Napomena: ili mora da se kapitalizuje).
Primer: internet marketing ili oglašavanje
Telefon Listing:
Recimo neko pozove na mobilni broj, a vi ne znate ko je to. Ako je sve što imate je broj telefona, možete ga pogledati na Google pomoću imenika.
Primer: imenik :617-555-1212 (napomena: ako broj ne radi - morate da koristite pravi broj da biste dobili nikakve rezultate).
Pozivni broj Lookup:
Ako je sve što treba da uradite je da pogledate se pozivni za broj telefona, samo unesite 3-cifreni pozivni i Google će vam reći gde je iz.
Primer: 617
Numerički Opsezi:
To je retko koristi, ali veoma koristan savet. Recimo da želite da pronađete rezultate koji sadrže bilo niza brojeva. To možete da uradite pomoću Ks. I modifikator (u slučaju da je ovo teško za čitanje, šta je između Ks i I su dva perioda.). Ova vrsta pretrage je korisno za godina (kao na slici ispod), cene, ili bilo gde gde želite da se obezbedi niz brojeva.
Primer: predsednik 1940 .. 1950
Berza (Tiker):
Samo unesite važeću Tiker kao vaš termin za pretragu i Google će vam dati aktuelne finansijama i brz thumb-noktiju grafikon za zalihe.
Primer: GOOG
Kalkulator:
Sledeći put kada treba da uradite brzo proračun, umesto dovođenja do Kalkulator aplet, možete samo otkucati izraz na Google.
Primer: 48512 * 1.02
Reč Definicije:
Ako vam je potrebno da brzo pogledati definiciju reči ili fraze, jednostavno koristite "define:" komanda.
Primer: definisanje: obilje
Nadam se ovaj spisak Google pretrage saveta dokazuje korisno u vašim budućim Google pretraga. Ako postoji bilo koji od vaših omiljenih Google stručne savete moći koje sam propustio, slobodno ih podelite u komentarima.

Нема коментара:

Постави коментар